Browsing Category

Tuin

210 berichten
Hou je van tuinieren? Ontdek hier de beste tips en tuinklussen voor je siertuin zoals bestrating, gazon, vijver, snoeien, onkruid en ongedierte bestrijding.
Kievitsbloem planten en verzorgen

Kievitsbloem planten en verzorgen

Hoe moet je de kievitsbloem verzorgen? Komen ze voor in de vrije natuur of is de bol beschermd bol? Alles over het planten en verzorgen van kievitsbloemen.

Hondstand planten en verzorgen

De hondstand is een prachtige bloem. Hoe moet je de plant verzorgen en planten? Vermeerdert de hondstand zich? En wat is de beste standplaats?

Winterakoniet planten en verzorgen

Winterakoniet in je tuin? Met deze gids weet je precies hoe je gele bollen plant en verzorgt. Wat is de beste standplaats voor de vroege winterakoniet?

Keizerskroon planten en verzorgen

De sierlijke Keizerskroon in je border? Moeten ze in de zon? Wat is de bloeiperiode van de gekleurde keizerskroon? Je leest het in deze gids.

Zwaardlelie planten en verzorgen

Hoe moet je de bollen van een zwaarlelie planten en welke verzorging hebben ze nodig? Hoe diep moeten de bollen in de grond en is kalk noodzakelijk?

Hyacint planten en verzorgen

Hyacinten ruiken heerlijk en zijn bijzonder kleurrijk. Deze bollen wil je zeker planten in de tuin. Hoe kun je hyacinten het best verzorgen?

Sneeuwklokjes planten en verzorgen

Sneeuwklokjes komen elk jaar bij je terug. Alle reden om de bollen van deze lieve witte bloemetjes in je tuin te planten. Hoe doe je dat het beste?

Dwergiris planten en verzorgen

De dwergiris geeft mooie blauwe, witte of paarse bloemen. Hoe plant je deze bollen in de tuin en hoe kun je dit vrolijke bloemetje verzorgen?

Zinnia zaaien en verzorgen

Hoe moet je Zinnia zaaien en verzorgen? Staan ze het liefst in de zon en waarom moet de bodem gedraineerd zijn? Dé gids voor het zaaien van zinnia.

Kamperfoelie planten en verzorgen

De zoete geur van kamperfoelie in je tuin? In deze gids lees je precies hoe je kamperfoelie moet planten en verzorgen. In de border of als klimop.

Rapen kweken: van zaaien tot oogsten

Rapen zijn ontzetten lekker. Maar hoe kun je ze zaaien en oogsten in eigen tuin? Welke standplaats hebben ze nodig en hoe zit het met bemesten?